هفت صفت مدیر موفق

مدت زمان تخمینی برای مطالعه ی این مقاله ۴ دقیقه می باشد

مقدمه

درسالهای اخیر شاهد کنار گذاشته شدن مدیران شرکتهای بزرگی بوده ایم. یکی از مدیران اخراج شده  بر این باور است که من کوچک نشده ام بلکه دنیا بزرگتر شده است. سازمانهایی که به توسعه می اندیشند می دانند که توسعه باید از مدیران ارشد و هیات مدیره آغاز شود. چرا که انسانها سرمایه اصلی سازمان محسوب می شوند. مدیر موفق بودن ابتدا با خودشناسی آغاز می شود، قبل از انکه به هدایت دیگران بپردازیم ابتدا باید خود را بشناسیم. قدم بعد، ویژگی های مدیر موفق می باشد، با شناسایی خود می توانید ظرفیت مدیریت را در خود افزایش دهید و گامی موثر برای رسیدن به یک عملکرد خوب بردارید.

تیم آموزشی ماهان تیموری امید دارد با ارائه این مقاله هفت صفت مدیر موفق را مورد بررسی قرار دهد، تا گامی موثر در جهت توسعه ظرفیت مدیریت سازمانی برداشته باشد

هفت صفت مدیر موفق

شخصیت

داشتن شخصیت به حرف نیست به عمل است، شخصیت شما تعیین می کند که هستید، چه می بینید. شخصیت، جای شما را در دل مردم باز می کند. هیچ مدیری نمی تواند از مرز شخصیت خود فراتر رود، ظرف شخصیت خود را بزرگتر کنید. درزها را پیدا کنید، الگوها را بیابید، تقصیر خود را به گردن بگیرید، شخصیت خود را از نو بسازید. گام اول اعتراف به خطاهای گذشته و گام بعدی ساختن آینده ای نو است.

جاذبه

 

“جاذبه امری مادرزادی است”،این یک پندار خطاست. جاذبه توانایی کشیدن مردم به سمت خویش است. برای اینکه مردم به سمت شما جذب شوند باید خود را به صفات زیر بیارایید:
مردم ازکسی لذت می برند که از زندگی لذت ببرد. مردم را امیدوار کنید. مردم مدیرانی را دوست دارند که خود و منافع خویش برایشان مایه بگذارد. هیچکس مدیریت کسی را دوست ندارد که مغرور باشد و خود را بهتر از دیگران می داند. به خود اعتماد کنید تا دیگران هم به شما اعتماد کنند.

تعهد

دنیا مدیری را ندیده است که تعهد و احساس مسئولیت نداشته باشد. مردم از مدیران نامتعهد پیروی نمی کنند. تعهد با معیار عمل محک زده می شود. اگر نمی توانید گام اول را به سوی متعهد کردن خویش بردارید همچون ادیسون عمل کرده، نقشه های خود را اعلام کرده تا نسبت به تعقیب و ترقیب آن تعهد بیشتری احساس کنید.

نگرش مثبت

مدیر موفق کسی است که با سنگهایی که به طرف او پرتاب می شود بنای محکمی بسازد. مدیر موفق حتما باید نگرشی مثبت داشته باشد. اگر مثبت نگر باشید افراد پیرامون خود را نیز وادار به حرکت می کنید. برای تقویت روحیه و مثبت نگر بودن نیاز دارید کتابهایی بخوانید که نگرش مثبت را در شما ترویج می کنند. هدفهای روزانه تحقق پذیری را برای خود انتخاب کنید.

ابتکار و خلاقیت

مدیر در گشودن ارتباط با پیروان خود مسئولیت دارد ولی همیشه باید اقدام و عمل داشته باشد. ایده های خلاقانه لازمه ی ماندن یک سازمان در عرصه بازار رقابتی می باشد. مدیر موفق همیشه می داند که چه می خواهند، خودشان را وارد عمل می کنند، دل به دریا می زنند و خطر می کنند، اشتباه می کنند. اگر ابتکار ندارید چارچوب ذهنی خود را تغییر دهید، منتظر نمانید که فرصت ها در خانه شما را بزنند، ببینید که چقدر استعداد و توانایی دارید و بدین ترتیب کل ظرفیت خود را برآورد کنید.

مسئولیت

مدیر موفق می تواند از هرچیزی دست بکشد جز از مسئولیت خویش. مدیران خوب هرچه در توان دارند را بکار می برند. از صفات مدیر موفق این است که کار را انجام می دهند، از هیچ کاری روی نمی گردانند، تعالی خواه هستند و در هر شرایطی کار خود را به نتیجه می رسانند. برای افزایش احساس مسئولیت خود: پایداری کنید، به اندک نسازید، اگر صعود به قله تعالی دشوار است به این خاطر است که معیارهای خود را پایین آورده اید. خود را مجهز تر کنید، معلومات خود را افزایش دهید، هرکاری از دستتان برمی آید بکنید تا کارهای خود را بهتر انجام دهید.

آینده نگری

آینده از آن کسانی است که امکانات را پیش از آنکه آشکار شود می بیند. آینده نگری برای مدی همه چیز است. برای اینکه مدیر موفق باشید باید بدانید که هدف آینده پاسخگویی نیازهای دیگر است. داشتن هدف و دورنمایی برای آینده به انسان کمک می کند که منابع را گرد آورد. برای تقویت آینده نگری در خود هدف گذاری کنید، اهداف خود را روی کاغذ بیاورید و روی چشم انداز آینده خود کار کنید. آینده نگری از جمله صفات اساسی برای مدیریت زمان می باشد.

اصول مدیریت موفق

نتیجه گیری

این صفاتی که گفته شد تنها قطره ای در مقابل دریای بیکران صفات مدیریت می باشد. بسیاری از تجارب از تجربه بدست می آید ولی کتاب های خوبی نیز در این زمینه ارائه شده است. جان ماکسول کتاب های خوبی در این زمینه ارائه داده است. از جمله این کتاب ها جوهره مدیریت، ۲۱ قانون انکار ناپذیر رهبری و … می باشد. توسیه می شود با خواندن این کتاب ها خود را در تبدیل به یک مدیری با صفات عالی تبدیل نمایید و گام های بزرگی را در مدیریت کسب و کار خود بردارید.

چنانچه موفق به اتمام این مقاله در مدت زمان تخمینی نشده اید به سایت تست تندخوانی مراجعه کنید

خواهشمندیم با دیدگاه سازنده خود ما را در ارائه هرچه بهتر مقالات یاری نمایید

تیم آموزشی ماهان تیموری

نویسنده ماهان تیموری – صابر خلیل آبادی

 

ارائه دهنده آموزشهای کسب و کار ، کارآفرینی ، مدیریت ریسک

 

برای دانلود فال PDF روی لینک زیر کلیک کنید

 

با عرض پوزش تصویر فایل دانلود درست بارگذاری نشده است